Një tjetër brand ikën nga Shqipëria, mbyllen dyqanet CONAD

Conad një nga markat e para italiane të rrjetit modern të supermarketeve , ka ardhur në Shqipëri rreth vitit 2008. Në atë kohë shumë prej nesh nuk e kishim hasur një qasje të tillë për blerjet tona, kështu që për rrjedhojë investimi i tyre në vendin tonë u pa si një e mirë që I kishte ardhur koha por edhe i nevojitej Shqipërisë.

Dy nga kompanitë që  mbartin dhe kanë zhvilluar emrin Conad në Shqipëri papritmas mbyllin dyqanet e tyre. Pronatyra Treg nga 2009 dhe FOOD & HEALTH–ALBANIA që nga 2012  kanë patur të drejtat e ushtrimit të aktivitetit të tyre përmes markës Conad, në bashkëpunim me kompaninë Conad Albania.

Conad një nga markat e para italiane të rrjetit modern të supermarketeve , ka ardhur në Shqipëri rreth vitit 2008. Në atë kohë shumë prej nesh nuk e kishim hasur një qasje të tillë për blerjet tona, kështu që për rrjedhojë investimi i tyre në vendin tonë u pa si një e mirë që I kishte ardhur koha por edhe i nevojitej Shqipërisë.

Kompania italiane në vitin 2010 u përpoq ta rriste prezencën e saj me qëllim zgjerimin ne treg, duke i shtuar dyqaneve Conad edhe një tjetër markë që ishte në pronësinë e tyre por që kishte  çmime të lira, Todis. U duk sikur planet u thurën të mirëmenduara dhe suksesi ishte i  garantuar.

Çfarë ndodhi në të vërtetë është ajo që na rezulton sot, dyqanet Conad u tkurrën ndër vite dhe në 2023 numërohen rreth 25 supermarkete më pak. TODIS me 10 dyqane u mbyll perfundimisht, duke dështuar që të pranohej nga konsumatori shqiptar. Një histori kjo (të paktën deri më tani) aspak e krahasueshme me madhështinë e suksesit të Conad në vendin e vetë, Italinë, ku është edhe një nga rrjetet e para për raportin kualitet-çmim, një parameter ky shumë lehtë i gjykueshëm nga klientët.

Ende nuk ka nje njoftim zyrtar nga drejtuesit e Conad Albania, kompania që edhe bën politikat tregtare duke pasur të drejtën e përdorimit të markës Conad në Shqipëri, për ti pyetur më gjërë për shkaqet e mbylljes së një pjese të mire të rrjetit të supermarketeve tyre. Mos ndoshta shtrenjtësia e çmimeve që ata vendosin gati të papërballueshme për Shqiptarët, mos ndoshta inflacioni i rritur i këtij viti të vështirë, mos ndoshta mosmarrëveshje midis tyre, këtë do duhet ta imagjinojmë të dashur lexues.

Fakt është që sot Conad në Shqipëri ka probleme./Dosja.al