Ngjarje

Napoleoni dhe Zhozefina: Marrëdhënia dhe martesa problematike 13-vjeçare midis perandorit dhe perandoreshës së Francës

Në shumë aspekte, martesa e Napoleon dhe Zhozefina Bonapartit në vitet 1796-1809, pasqyroi kohën e trazuar në të cilën ata u bënë perandori dhe

Kush e vrau Presidentin Kenedi 60 vite më parë? Misteri i hetimeve të pambyllura ende  

Që nga momenti kur moderatori i famshëm i CBS News Uollter Kronkit uli syzet më 22 nëntor 1963 dhe i tha publikut se kishte

Po sikur Revolucioni Rus të mos kishte ndodhur kurrë?

Nga Simon Sebag Montefiore “New York Times”

Revolucioni i Tetorit, i organizuar nga Vladimir Lenini, është ende aktual sot në disa aspekte që do të

Një izraelit dhe palestinez tregojnë si dilet nga rrethi vicioz i urrejtjes dhe dhunës

Nga Jörg Schindler “Der Spiegel”

Historia e tyre është aq e jashtëzakonshme, sa që i ngjan më shumë si një skenar filmi. Dhe në fakt

Aksidenti tragjik që shenjoi jetën dhe karrierën e presidentit amerikan Xho Bajden

Për Xho Bajden ishte një dashuri me shikim të parë. Studenti i Universitetit të Delauerit, po kalonte pushimet verore në Bahamas. Ai hyri në

Telegramet Vili-Niki:Si u përpoqën Cari dhe Kajzeri të shmangnin nisjen e Luftës së Parë Botërore

Lufta e Parë Botërore - e njohur ndryshe edhe si Lufta e Madhe - ishte një periudhë trazirash të mëdha, ku superfuqitë globale u

Kupa e Shenjtë, historia e vërtetë prapa relikes së famshme të Krishterimit

Kupa ose Graali i Shenjtë është e lidhur me Darkën e Fundit dhe kryqëzimin e Jezu Krishtit. Por origjina e tij mund të gjurmohet