Histori

Kartelat e 40 firmëtarëve dhe pse mungon dokumenti i Pavarësisë, Visar Zhiti flet për misteret e dosjes së 28 Nëntorit të 1912-s: Çfarë nuk dimë nga dita që ndryshoi fatin e një vendi

NGA VISAR ZHITI

“111 vjet më pare, Ismail Qemali ngriti Flamurin Kombëtar në Vlorë, atë që 580 vjet me parë e kishte ngritur Gjergj Kastrioti-Skënderbeu

Goma e kuqe e historisë, si u burgosën dhe u mohuan djemtë e Ismail Qemalit

Historia pak e njohur e përndjekjes së djemve dhe pasardhësve të Ismail Qemalit, të cilët gjatë diktaturës u detyruan të ndryshonin edhe mbiemrin.

Nuk ka

Napoleoni dhe Zhozefina: Marrëdhënia dhe martesa problematike 13-vjeçare midis perandorit dhe perandoreshës së Francës

Në shumë aspekte, martesa e Napoleon dhe Zhozefina Bonapartit në vitet 1796-1809, pasqyroi kohën e trazuar në të cilën ata u bënë perandori dhe

Thundra, zagarë dhe heronj: Si u përdorën kafshët gjatë Luftës së Parë dhe II Botërore

Dy Luftërat Botërore, ishin periudha shumë të trazuara në historinë e njerëzimit. Ato cilësohen ende si dy nga luftërat më të rëndësishme dhe më

“14 Pikat” e Uillsonit: Si dështoi vizioni mbi garantimin e paqes botërore

Kur në vitin 1914 shpërtheu lufta në Evropë, Shtetet e Bashkuara u zotuan të mbeten neutrale. Populli amerikan nuk kishte asnjë lloj interesi të

Kush e vrau Presidentin Kenedi 60 vite më parë? Misteri i hetimeve të pambyllura ende  

Që nga momenti kur moderatori i famshëm i CBS News Uollter Kronkit uli syzet më 22 nëntor 1963 dhe i tha publikut se kishte

“Formula e pagëzimit”, si sot më 8 nëntor 1462, u shkrua dokumenti i parë në shqip

“Unë po të pagëzoj në emër të Atit, e të Birit e të Shpirtit Shenjt”.

Si sot më 8 nëntor 1462, u shkrua dokumenti i