Legalizohet kanabisi në Shqipëri, Manastirliu: Kemi krijuar agjencinë që do të japë lejet dhe licencat

Këshilli i Ministrave ka kaluar sot projektligjin për kanabisin, për qëllime mjekësore dhe industriale. Lajmi është dhënë nga ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu pas mbledhjes së sotme të qeverisë.

Gjithashtu ministrja njoftoi se është krijuar një agjenci për kontrollin që do të merret me dhënien e licencave apo lejave.  

“Ka miratuar projektligjin për kanabisin, për qëllime mjekësore dhe industriale. Nga këshillimi kombëtar ku 61% e qytetarëve u shprehën pro, ka filluar puna nga disa ministri. Ky projektligj përcakton kuadrin rregullator për mënyrën pse si do iniciohet procesi. Qëllimi është rregullimi dhe granatimi i procesit të kontrollit dhe mbikëqyrjes së prodhimin, përpunimit.

Aspekte kryesore, lidhen me aspekte rregullatorë që i përkasin nga momenti i kultivimit dhe eksporti i sigurt dhe i kontrolluar. Ka një element të veçantë, aspekti rregullator përcakton edhe institucionet që do merren me kontrollin e përpunimit dhe prodhimit të produkteve për qëllime mjekësore.

Krijohet Agjencia kombëtare për kontrollin e kanabisit. Janë parashikuar të gjitha kushtet për aspektet e dhënies së licencave dhe lejeve me kritere të përcaktuara dhe konsultuara dhe mirëoganizuara. Kemi patur gjithë vëmendjen e duhur për të gjithë praktikat më të mira në botë”, tha Manastirliu.