I monitoronte Ilir Beqaj, si KORRUPSIONI u ul “këmbëkryq” në institucionet e Ministrisë së Bujqësisë

Komisioni Europian ka njoftuar qeverinë shqiptare se ka pezulluar grantet për bujqësinë nga programi IPARD, për shkak të korrupsionit dhe mos respektimit të procedurave ligjore nga AZHBR në shpërndarjen e tyre.

Në 14 Korrik, në protokollin e disa institucioneve shqiptare mbërriti një letër nga Drejtoria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural të Komisionit Europian. Letra i ka mbërritur disa institucioneve duke përfshirë Ministrinë e Bujqësisë, atë të Financave, AZHBR-në, Agjencinë Shtetërore të Programin Strategjik dhe Koordinimit të Ndihmës të Ilir Beqajt.

Pikërisht Ilir Beqaj, i vendosur në krye të Agjencisë Shtetërore të Programit Strategjik dhe Koordinimit të Ndihmës, në varësi të kryeministrit Edi Rama, duhet të monitoronte dhe koordinonte fondet e huaja që merrte qeveria shqiptare për programet dhe projektet zhvillimore.

Pra, miliona euro fonde që shpërndahen nga Bashkimi Europian në Shqipëri fillimisht kalojnë në sitën e Ilir Beqajt, një nga më të akuzuarit në kohën kur ishte Ministër i Shëndetësisë, për shkak të tenderave të shumtë të dyshimtë që ka firmosur.

Por pavarësisht se Beqaj është ende nën hetim nga SPAK, kryeministri Rama i dha atij një detyrë të rëndësishme, që e bëri Beqajn të heqë dorë ehde nga mandati i deputetit, duke mos pranuar të zëvendësojë Benet Becin, pasi ky i fundit u bë kryetar bashkie në Shkodër.