Ditari historik, shqiptari (me fustanellë) dhe bullgari

Dy manekina cilat gjenden në “Hotelin e Invalidëve” në Paris “Shqiptari dhe bullgari”. “Hoteli i Invalidëve” u ndërtua në Francë në vitin 1670 me qëllim për të strehuar invalidët dhe të pastrehët të cilët kishin luftuar për Francën. Prania e luftëtarit shqiptar në të ka gjasa të lidhet me kohën e Luigjit XII, ku shumë stradiotë me origjinë arbërore shërbyen në ushtrinë e tij edhe pse veshja e luftëtarit në foto i përket shekujve XVIII-XIX.

Arkivi i Muzeut të Ushtrisë në Paris.

Nga Ledjan Zeqollari