BE ka gati masat ndaj Kosovës, reagon Albin Kurti: Ne mbetemi aleati më i sinqertë i vlerave evropiane

Kryeministri Albin Kurti konfirmoi në mbledhjen e fundit të qeverisë se KE-ja ka përgatitur një listë me sanksione ndaj Kosovës, të cilat iu prezantuan një ditë më parë Parlamentit Europian.

Ndonëse nuk i komentoi këto masa, kreu i qeverisë tha se Kosova do të vijojë të mbetet një partner i besueshëm i vlerave europiane.

“Komisioni Evropian dje ka prezantuar para Parlamentit Evropian një listë të masave kundër Kosovës. BE-ja te Kosova e gjen partnerin dhe aleatin e saj më të sinqertë dhe të qëndrueshëm të vlerave evropianeve, parimeve demokratike dhe interesave afatgjata. Kosova të tillë e ka Qeverinë, të tillë e ka popullin. Së pari popullin e pastaj Qeverinë”, deklaroi Kurti.

Kryeministri Kurti u shpreh se ka besim te BE-ja dhe citoi raportin e fundit për Kosovën, i cili sipas tij qe pozitiv.

“Raporti i fundit për vendin tonë i hartuar nga KE e përshkruan dhe e vlerëson Kosovën në dritën më pozitive ndonjëherë. Si në luftën kundër korrupsionit, si në demokratizimin, zhvillim ekonomik ashtu edhe në avancim të kornizës ligjore. Aty e gjejmë hijen e vërtet të BE-së si organizëm mbi kombëtar, i drejtë dhe meritokratë dhe pavarësisht zhvillimeve rrethanore ne e vlerësojmë përkrahjen e ndihmën e BE-së përgjatë gjithë këtyre viteve dhe mezi e presim pyetësorin për anëtarësim. Sepse Evropa është kontinenti ynë e BE-ja fati ynë”, tha kryeministri.