A do të shkembehen 3 policët me serbin “Llune”? Kurti përgjigjet ashpër: Ai është kriminel i arrestuar sipas ligjit

Kryeministri Albin Kurti reagoi ashpër pas pyetjes së gazetarëve se a do të ketë një shkëmbim të 3 policëve të rrëmbyer me kriminelin serb të arrestuar së fundmi në veri të Mitrovicës, Milun Milenkovic- Llune.

Sipas Kurtit, arrestimi i Llunes shkaktoi panik te kriminelët në veri të Kosovës, pasi nuk mendohej se një gjë e tillë do të ndodhte. Për kryeministrin, nuk do të ketë asnjë favor apo shkëmbim, pasi në Kosovë funksionon ligji.

“3 policët që janë rrëmbyer nga Kobra dhe SAI kanë qenë në një rrugë që dikur ishte ilegale dhe janë të angazhuar kundër kontrabandës. Llune nuk u bë kriminel më 26 dhe 29 maj, por ka dosje të trashë me shkelje të ligjit. E vërtetë që arrestimi i Llunes ka shkaktuar panik te kriminelët. Nuk e besonin që kjo do të ndodhte. Të ne ka sundim ligji, nuk bëjmë favore. Nuk e di nëse Beogradi ka kërkuar ndonjë shkëmbim. Për çfarë shkëmbimi jeni duke folur. Ne jemi vend demokratik dhe i lirë”, tha Kurti.