PD publikon raportin me shkeljet në zgjedhjet e 14 majit, Berisha: Farsa më e madhe në 32 vite demokraci

Ish-kryeministri Sali Berisha ka publikuar sot raportin e PD-së për shkeljet e kryera në zgjedhjet e 14 majit.

Berisha tha se me këtë raport, i cili është farsa më e madhe elektorale në këto 32 vite demokraci, do të njihen institucionet ndërkombëtare dhe qeveritë e vendeve të lira.

Në nisje të fjalës së tij, ish kryeministri theksoi se raporti  bazohet në qindra dhe mijëra fakte, dokumente të konstatuara në të katër anët e vendit, në dhunimet e pashembullta të të drejtës së votës në shndërrimin e zgjedhjeve në një farsë të vërtetë elektorale”.

Këto dokumente do të jenë pjesë e një raporti shumëvëllimësh, i cili do publikohet, me të cilin do njihen mediat, do njihen qytetarët shqiptarë, do njihen demokratët. Por do njihen institucionet ndërkombëtare dhe qeveritë e vendeve të lira. Do gjenden modalitetet për t’u hedhur edhe në Amazon, në mënyrë që të mund të njihet mbarë komuniteti ndërkombëtar me këtë farsë të shëmtuar zgjedhore, që ka për aktor kryesor Edi Ramën, një person të inkriminuar kokë e këmbë, i cili ka tmerr dhe ferr largimin nga pushteti për shkak të aferave të tij, mega-aferave të tij korruptive, kombëtare dhe ndërkombëtare. Për shkak të mega-aferave korruptive të djegësve, të Portit të Durrësit, të Parkut të Butrintit, për shkak të mega-aferave familjare, pasurimit në mënyrë të përbindshme të anëtarëve të familjes së tij, për shkak të korruptimit që ky i ka bërë shefit të kundërzbulimit të agjencisë më të rëndësishme të zbulimit në botë, FBI, McGonigal. Nëse partia në pushtet disponoi të gjitha fondet, të gjithë makinerinë shtetërore e shndërroi në makineri elektorale, partia kundërshtare, PD, e futur në garë me të njëjtin numër kandidatësh, pati zero lekë mbështetje nga fondet publike. Rama si diktator i vërtetë, caktoi kryetarin e koalicionit të opozitës, çka nuk ndodh kurrë në një vend të lirë. Rama nuk lejoi regjistrimin e kundërshtarit politik nga frika dhe tmerri. Komisionet elektorale ishin më të pabarabartat në historinë e këtij vendi“, tha Berisha.

Dita e votimit, sipas tij, ishte ditë kulmore e farsës elektorale.