Operacioni i SPAK dhe EUROJUST, zbardhen emrat e anëtarëve të grupit kriminal, të akuzuar për trafik narkotikësh

Zbardhen detaje të dosjes hetimore që çuan në finalizimin e operacionit të SPAK në bashkëpunim me autoritetet italiane, përkatësisht me prokurorinë e Firences dhe Eurojust, në kuadër të të cilës u lëshuan 20 urdhër-arreste, nga të cilat janë ekzekutuar deri tani 14.

Dosja përbëhet nga 105 faqe ku përfshihen dhjetra biseda të transkriptuara mes anëtarëve të grupit të strukturuar kriminal. Janë zbardhur dhe dokumentuar një episodesh të trafikimit të lëndëve narkotike, si ndaheshin rolet mes anëtarëve të grupit etj. Personat ndaj të cilëve janë lëshuar urdhër-arreste janë:

Personat për të cilët janë lëshuar urdhër arreste:

Endrit Bakiu

Suko Pajo

Artur Sulaj

Arian Tola

Fadjon Çami

Viron Lekaj

Artan Agalliu

Shpëtim Pjeshka

Jani Çavo

Kudret Rustemaj

Besnik Ruçi

Pirro Çapi

Jani Meçja

Edmond Kabashi

Tomi Hila

Leonard Nergjoni

Artin Kurti

Astrit Miska

Ervis Çvilo

Mirash Gjoni

Sonila Sula (arrest shtëpie)