E BUJSHME/ MEK akuzon Shqipërinë: Informacionet që morët nga kompjuterat në Manzë ia keni dhënë Iranit

Një deklaratë e fortë ka ardhur nga faqja zyrtare e Muxhahedinëve me seli në Paris, në lidhje me ngjarjen që ndodhi pak javë më parë në kampin e muxhahedinëve në Manzë.

Sipas zyrtarëve të MEK, Shqipëria dhe SHBA ia kanë dhënë Iranit informacionet që kanë marrë nga kompjuterat e marrë në kampin e Manzës.

 Sipas tyre, dy shtetet duhet të dalin zyrtarisht për t’i mohuar këto akuza, pasi në të kundërt do të jenë bashkëpunëtore të regjimit Iranian që po arrestojnë, torturojnë dhe vrasin familjet e mbështetësve të MEK.

Deklarata e MEK:

Shtetet e Bashkuara dhe Shqipëria duhet të sqarojnë nëse kompjuterët e MEK-ut i janë dorëzuar regjimit iranian.

Paralajmërohet kundër çdo bashkëpunimi me xhelatët fetarë fashistë që do të çonte në arrestimin, torturimin dhe ekzekutimin e familjeve, të burgosurve dhe mbështetësve të MEK dhe Rezistencës Iraniane në të gjithë vendin.

Agjencia e lajmeve Fars, e lidhur me IRGC, njoftoi më 3 korrik: “Sepehr Khalaji, kreu i Këshillit të Informimit të Qeverisë, deklaroi në faqen e tij në rrjetet sociale për kthimin e kompjuterëve të Monafeqin në vend: “Një pjesë e hard disqeve dhe kasave janë marrë.” Khalaji shtoi: “Ata janë të zënë me marrjen e informacionit, identifikimin e operativëve dhe gjetjen e bërthamave shkatërruese dhe pikave të verbër.” Khalaji ka shkruar edhe për rezultatet e arritura në lidhje me rikuperimin e të dhënave kompjuterike: “Rezultatet e deritanishme janë premtuese.”

Në 10 ditët e fundit, mediat dhe zyrtarët e regjimit të mullahëve kanë raportuar vazhdimisht për kontaktet mes “aparateve të sigurisë (të regjimit) të Iranit dhe vendeve si Shqipëria”. Kjo kërkon një qëndrim të qartë nga kjo qeveri dhe shpresojmë që autoritetet amerikane dhe shqiptare të mohojnë me vendosmëri dhe të japin transparencë dhe detaje të plota.

Nëse lajmi tronditës për bashkëpunimin me fashizmin fetar që sundon Iranin kundër MEK-ut dhe transferimin e një pjesë të 213 kompjuterëve dhe hard diskave në sulmin e 20 qershorit 2023, i cili la një martir dhe qindra të plagosur dhe të gjymtuar anëtarë të MEK-ut, është i vërtetë, atëherë është një katastrofë humanitare dhe një shkelje e tmerrshme e të drejtave të njeriut në bashkëpunim me fashizmin fetar në pushtet në Iran, duke çuar në arrestimin, torturimin dhe ekzekutimin e familjeve, të burgosurve politikë dhe mbështetësve të MEK dhe rezistencës iraniane në të gjithë vendin, si dhe ndaj aktiviteteve terroriste të regjimit jashtë Iranit. Padyshim që përgjegjësia bie tërësisht mbi qeveritë e Shteteve të Bashkuara dhe Shqipërisë. Ndarja e çdo informacioni për MEK-un me regjimin kriminal në Iran, i cili është dënuar 69 herë për shkelje të të drejtave të njeriut nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara dhe organizma të tjerë ndërkombëtarë, është një vijë e kuqe absolute dhe krejtësisht e papranueshme, e denjë për ndjekje penale në gjykatat ndërkombëtare.

Dje (2 korrik), Agjencia e Lajmeve Mehr, e lidhur me qeverinë, duke cituar deklaratën zyrtare të Ministrisë së Inteligjencës (MOIS), vlerësoi veprimet e policisë shqiptare kundër MEK-ut dhe bëri një sërë akuza të rreme kundër MEK-ut në lidhje me “kontaktet inteligjencë-siguri me shërbimet e inteligjencës evropiane” në lidhje me aktivitetet e MEK-ut në “vende të ndryshme perëndimore”, veçanërisht në Shqipëri. Ai gjithashtu premtoi terrorizëm në tokën evropiane, duke deklaruar se “Irani po ndjek seriozisht terroristët jashtë kufijve të tij”.