Alfred Peza zgjidhet drejtor i ri i RTSH

Gazetari Alfred Peza është zgjedhur ditën e sotme si Drejtor i Përgjithshëm i Radio Televizionit Shqiptar.

Në këtë post ishin në garë 4 kandidatë, Alfred Peza, Laureta Roshi, Enrik Mehmeti dhe Helidon Haliti. Ky i fundit u tërhoq nga gara për arsye shëndetësore.

Të nëntë anëtarët e Këshillit Drejtues kanë vendosur të votojnë kandidatin e mbështetur nga Edi Rama.

Më herët postin e drejtorit të RTSH-së, Enkelejd Joti, cili u lirua nga detyra pak javë më parë, dhe u emërua zv/ministër i Mbrojtjes.