Teknologji

Meta sjell “Threads”, Twitter kërcënon ta hedhë në gjyq: Konkurrenca është e mirë, kopjimi jo!

Mark Zuckerberg ka lançuar një aplikacion të ri të quajtur Threads dhe suksesi I papritur i tij që prej ditës së djeshme, i ka

Ekipi më i ri i OpenAI nis misionin: Të sigurohemi që inteligjenca artificiale të mos revoltohet

OpenAI, kompania që qëndron pas chatbotit viral të inteligjencës artificiale ChatGPT, po krijon një njësi të re të quajtur “SuperEkipi” që synon të sigurojë

Apple është zyrtarisht kompania e parë në botë prej 3 trilion dollarësh

Mund të duket e pabesueshme, por kompania Apple sapo u vlerësua në 3 trilione dollarë. Ky rekord e kthen atë në kompanitë më të

Inteligjenca Artificiale zbulon luftën ndaj drogës në Shqipëri

Beteja ndaj trafikut të drogës duket se është humbur në Shqipëri. Media Ditari pyeti Inteligjencën Artificiale se si mund të luftohet ky fenomen. Përgjigjet

Studimi i BE: Shqipëria, më e papërgatitura në Rajon për transferimin e teknologjisë

Transferimi i teknologjisë është një mekanizëm për inovacionin dhe për këtë arsye nxitet fuqishëm nga politika e inovacionit.

Një studim i Fondit Europian për Trajnimet

A po nxitohemi me inteligjencën artificiale?

Sistemet e inteligjencës artificiale, si ChatGPT-4, Bard, dhe Baidu, po përhapen me shpejtësi në të gjithën botën e internetit. Ekspertët dhe autoritetet po shqyrtojnë