Speciale

Simo Häyhä, snajperi më vdekjeprurës në histori

Sipas një studimi amerikan, gjatë Luftës së Parë Botërore nevojiteshin mesatarisht 7.000 të shtëna me pushkë për të vrarë një ushtar armik. Gjatë Luftës së Vietnamit, shifra u rrit në më shumë se 25.000.

A fshihen vërtet simbolet e masonëve tek objektet që shohim përditë?

Nga Jessica Pearce Rotondi “History.com”

Simbolet e masonëve, kanë qenë objekt i teorive konspirative që nga themelimi i shoqërisë sekrete në shekullin XVIII. Masonët janë

Përpara se të zgjerohet, BE-ja duhet ta konsolidojë demokracinë në shtëpinë e saj

Nga Judy Dempsey “Carnegie Europe”

Joshja nga Bashkimi Evropian është diçka e veçantë. Për vendet në kufi me bllokun, anëtarësimi është një aspiratë që s’mund

Të frymëzosh në karrige me rrota, historia e Slaven Skrobot që udhëtoi në 4 kontinente

Intervistoi: Ema Meçaj

Slaven Skrobot është një djalë i ri nga Kroacia. Që në moshë fare të vogël, pasioni i tij ishin sportet dhe noti.

Tetë ishujt më misteriozë në botë dhe historitë e çuditshme që bartin

Në hapësirën e madhe të oqeaneve të planetit tonë, ekzistojnë disa ishuj që e ngacmojnë shumë imagjinatën tonë me natyrën e tyre enigmatike dhe

Udhëtimi plot ngjyra i Elizabeth Gowing, mësuesja angleze që u nderua nga Theresa May dhe u emërua Këshilltare e Albin Kurtit

Elizabeth Gowing është një shtetase angleze, e cila jeton në Kosovë që prej vitit 2006. Çfarë nisi si një udhëtim gjashtë mujor pune, u

Një izraelit dhe palestinez tregojnë si dilet nga rrethi vicioz i urrejtjes dhe dhunës

Nga Jörg Schindler “Der Spiegel”

Historia e tyre është aq e jashtëzakonshme, sa që i ngjan më shumë si një skenar filmi. Dhe në fakt