“Nëse s’përgjigjesh në kohë ke penalitete”, Njësia C nis hetimin për emailin shantazhues në emër të drejtorit të Policisë Kriminale

Pas denoncimeve të bisneseve dhe qytetarëve për nië email të falsifikuar që mbante emrin e drejtorit të policisë kriminale, njësia C ka nisur hetimet për të mësuar kush fshihet pas këtij mashtrimi.

Nga verifikimet e kryera deri më tani oficerët kibernetik nuk kanë arritur të gjurmojnë IP e tyrë me të dhëna të sakta.

Burimet thane se nga disa verifikime të kryera ka rezultuar se adresat e emailit që iu dërgohen personave me qëllim zhvatjën here paa herë ndyrshojnë lokacion, ç’farë e bën të pamundur rëferimin e rastit të mashtrimit tek organet si dhe tek eprori i tij Neritan Nallbati.

Aktulisht ne Drejtorinë e Përgjithshmë qytetarë të ndryshëm vijnë e donocojnë këtë sulm kibernetik, ku pre e tyre kanë rënë edhe oficerë policie të sektorëve dhe drejtorive të ndryshme.

Sipas policisë, persona të paindentifikuar po dërgojnë emaili qytetarëve dhe bisnesmenëve duke u hequr si drejtues të lartë të policisë së shtetit.Në dokumentin që iu dërgohet flitet për një mandat gjykate dhe në rast mos përgjigjeje në kohë do të këtë penalitete.

Për të gjithë personat që në postën e tyrë elëkteonike u ka ardhur një email i tillë ta denoncojnë rastin në emailin  cc@asp.gov.al.