Rrajave ua mbyllin edhe guroren pas 5 muajsh protestash e shkop bejsbolli kokës 

Të pamëshirshme janë treguar institucionet e shtetit me fisin Rraja. Brenda 24 orësh, mbi 10 vetë janë arrestuar ose shpallur në kërkim, Rrahman Rraja la mandatin e deputetit, por tashmë ua mbyllën edhe guroren. Njoftimi zyrtar bën me dije arsyet që janë të njëjtat me protestat e banorëve. Gurorja që shpërthente dinamit ishte vetëm 300 metra nga shtëpi të banuara. Por ky ndalim erdhi vetëm pas 5 muajsh protesta të banorëve dhe pas daljes publike të videos së dhunës. 

Njoftimi i plotë: 

Borizanë, Krujë/Bllokohet aktiviteti në subjektin gurore “Delia Group”

Bllokimi pas inspektimit të bërë nga Policia e Shtetit në bashkëpunim me AKBN dhe AKSEM.

Strukturat e Drejtorisë Vendore të Policisë Tiranë, të mbështetura nga strukturat e Drejtorisë së Përgithshme të Policisë së Shtetit, në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Burimeve Natyrore dhe Autoritetin Kombëtar për Sigurinë dhe Emergjencat në Miniera, ushtruan kontroll ne subjektin gurore “Delia Group”, me administrator shtetasin V. D., me vendndodhje  rreth 300 metra mbi fshatin Borizanë, Njësia Administrative Thumanë, Bashkia Krujë.

Pas këqyrjes së sipërfaqjes ku kryhet aktiviteti i gurores, si dhe të dokumentacionit të saj, u vendos bllokimi i subjektit deri në përgatitjen e dokumentacionit dhe vlerësimit të tij, nga ana e AKBN dhe AKSEM.

Përveç kontrollit në këtë gurore u bë këqyrja e 9 (nëntë) banesave, të cilat dyshohet se janë dëmtuar nga aktiviteti i kësaj guroreje.

Gjatë këqyrjes morën pjesë edhe specialistë të Agjencisë Kombetare të Burimeve Natyrore, të cilët bënë matjet për të përcaktuar distancën midis guroreve dhe banesave objekt këqyrje.

Aktet procedurale të përpiluara do të referohen në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë të Juridiksionit të Përgjithshëm Tiranë, si pjesë e materialeve të referuara më parë, për ngjarjen e datës 02.05.2023.