Ndërron jetë në moshën 87 vjeçare financieri Jacob Rothschild, themeluesi i fondacionit “Butrinti”

Financieri dhe anëtari i familjes bankare Rothschild, Lord Jacob Rothschild, ka ndërruar jetë në moshën 87-vjeçare.

Financieri britanik e filloi karrierën e tij në bankën familjare, NM Rothschild & Sons, në vitin 1963, përpara se të vazhdonte të bashkëthemelonte grupin e atëhershëm J Rothschild Assurance, tani St James’s Place. Ai gjithashtu themeloi Windmill Hill Asset Management për të menaxhuar portofolin filantropik të familjes.

“Babai ynë Jacob ishte një prani e madhe në jetën e shumë njerëzve, një financier jashtëzakonisht i arrirë, një kampion i artit dhe kulturës, një nëpunës publik i përkushtuar, një mbështetës i pasionuar i kauzave bamirëse. në Izrael dhe kulturën hebraike, një ambientalist i mprehtë dhe mik, baba dhe gjysh shumë i dashur”, thuhet në dkelaratën e familjes së tij.

“Ai do të varroset në përputhje me zakonet hebraike në një ceremoni të vogël familjare dhe do të ketë një përkujtimor në një datë të mëvonshme për të festuar jetën e tij.”

Jacob Rothschild është gjithashtu edhe themeluesi i fondacionit “Butrinti”, për me ruajtjen dhe zhvillimin e zonës së Butrintit. Fondacioni mbikëqyri gërmimet arkeologjike në Butrint midis viteve 1997 dhe 2004, ku gjetjet kryesore lidhen me një vendbanim të konsiderueshëm romak, por ka edhe ndërtesa nga antikiteti i vonë që janë zbuluar. Fondacioni vazhdon sot, ndonëse me një program shumë të reduktuar të granteve dhe pa punë të drejtpërdrejtë në zonën e Butrintit. Ai administrohet nga Fondacioni Rothschild dhe financohet bashkërisht nga Fondacioni Rothschild dhe Linbury Trust.