Analize

Shekulli i Henri Kisinger, cilat ishin sekretet e tij

Nga Niall Ferguson “Wall Street Journal”

Asnjë Sekretar Shteti i SHBA-së, nuk arriti kurrë të bëhej një personazh publik kaq i famshëm sa Henri Kisinger.

Po sikur Revolucioni Rus të mos kishte ndodhur kurrë?

Nga Simon Sebag Montefiore “New York Times”

Revolucioni i Tetorit, i organizuar nga Vladimir Lenini, është ende aktual sot në disa aspekte që do të

Zgjerimi i ri i BE-së, sabotim i ambicieve perandorake të Vladimir Putinit

Nga Paolo Valentino “Corriere della Sera”

Ursula Von Der Lejen bëri mirë që foli për një ditë historike, teksa paraqiti për mediat raportin me të

Gaza duhet të administrohet nga SHBA, Britania, Franca, Gjermania si modeli gjerman i pas Luftës së Dytë Botërore

Nga Ruth Wasserman Lande “Jerusalem Post”

“Dita e parë pas luftës” duhet ta gjejë Hamasin në një gjendje kapitullimi. Dhe kjo nënkupton një çarmatim të

Pse një pushtim i Gazës dhe të menduarit “një herë e përgjithmonë” janë të gabuara për Izraelin

Përktheu: Ema Meçaj 

Kur korrespondentja e "The Times" në Izrael, Isabel Kershner, pyeti së fundmi një shofer tanku të ushtrisë izraelite, Shai Levy, 37 vjeç,

Çfarë ndryshoi me Shqipërinë me ardhjen në krye të Ahmet Zogut

Adil Biçaku

Më datën 1 shtator të vitit 1928 Shqipëria do të ndryshonte formën e saj të regjimit. Ajo do të shpallej Monarki Parlamentare me

Nis drama ekonomike nga rënia e euros, 1/5 më pak eksporte, priten shkurtime pune

Eksportet kanë vijuar rënien dyshifrore për të katërtin muaj radhazi në qershor, duke bërë që të thellohet tendenca tkurrëse për gjithë 6 mujorin, pavarësisht