AKU bllokon 20 ton kastravecë, që kishin përmbajtje të lartë pesticidesh

20 ton kastravecë janë bllokuar nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit. Produktet e bllokuara rezultuan se kishin përmbajtje mbi normën e lejuar të pesticideve.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit bën me dije se tregtuesit i është lënë detyrë, të marrë masat për asgjësimin e tyre.

Njoftimi:

AKU bllokon 20 ton produkt kastravec

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka bllokuar një sasi prej 20 ton produkt kastravec, i cili ka rezultuar mbi normën e lejuar të përmbajtjes së pesticideve.

Referuar njoftimit të ardhur nga vendi importues, Autoriteti Kommbëtar i Ushqimit ka kryer verifikimet në zbatim të legjislacionit në fuqi në subjektin eksportues të këtij produkti, ku është bërë dhe bllokimi i menjëhershëm i kësaj sasie. Subjektit i është lënë detyrë të marrë masat për asgjësimin e tij.

AKU po bashkëpunon me institucionet e tjera ligjzbatuese AREB dhe ARSHVMB, ku në bazë të sistemit të gjurmueshmërisë të administruar në subjektin eksportues, të vijohet me mbikqyrjen e subjekteve/fermerëve, mbi përdorimin e pesticideve dhe respektimin e karencës së përdorimit të produktit.